ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 04 Temmuz 2021 00:44

Almanyada Havalimanında kaos Türkiye’ye uçuşlar durduruldu

Almanyada Havalimanında kaos Türkiye’ye uçuşlar durduruldu
Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (NRV) eyaletinde okullar tatil olunca Türkler havalimanlarına hücum etti. Ancak, Düsseldorf’tan 17 uçuş planlayan Pegasus'un sadece 2 kontuarı açıktı.

Saatlerce bekleyen yolcular, kontuarları tekmelemeye başladı. Çalışanlar korkudan kaçtı. Tüm uçuşlar iptal edildi ve onlarca polis Türklerle çalışanların arasına girdi. Bileti olduğu halde halen Türkiye’ye uçamayan yüzlerce yolcu perişan.


Almanya'da Türklerin en yoğun olduğu Kuzey Ren Vestfalya eyaleti okul tatiline girdi. Türkler, Türkiye'ye gidebilmek için havalimanlarına akın ederken, Düsseldorf’ta dün gece büyük kargaşa yaşandı. Polis timleri Türk yolcularla, uçak şirketi çalışanlarının arasına girdi. Türkiye'ye onlarca sefer iptal edildi. Birçok Türk, tatillerinin ilk gününü havalimanında geçirmek zorunda kaldı.

HER YERE UÇUŞ VARDI AMA…

Pegasus Havayolları ile Türkiye'ye uçmak isteyen Türkler, dün akşam saat 16.00'dan sonra Düsseldorf Havalimanı'nı doldurmaya başladı. İstanbul, Ankara, İzmir gibi yerlerin yanı sıra, Samsun, Antalya ve Trabzon'a uçacak yolcular da alana geldi.

Ancak Pegasus'un 6 kontuarından sadece ikisi açıktı ve corona belgeleri, aşı belgeleri gibi ek kontroller nedeniyle bekleyişler 4-5 saati aştı. Bunun üzerine sinirler gerildi. Yolcular check-in yapılan kontuarları tekmelemeye başladı. Görevliler de içeri kaçtı. Karşılıklı bağırışlar, tehditler nedeniyle ortam daha da gerilince, onlarca polis arabası geldi.

PEŞPEŞE GELEN İPTALLER

İlk anda dört Pegasus seferi iptal edildi. Ardından dört seferin daha kaldırıldığı açıklandı. Bazı uçuşlar, Köln ve Münster ile Frankfurt‘a kaydırıldı.



Cumartesi günü Türkiye'ye yapılacak 5 sefer de iptal edildi. Düsseldorf'tan planlanan 17 seferin hiçbiri gerçekleştirilemedi. Bazı uçuşlar bir gün gecikmeli olarak gerçekleştirilirken, kaos devam ediyor.

CORONA KURALINA DA UYULMADI

Hem Düsseldorf, hem de eyalet polisi olaylara müdahale ederken, büyük kalabalık nedeniyle corona kurallarına uyulmadığı görüldü. Türklerin birbirine çok yakın durması, aşırı kalabalıklar oluşturması da engellenmeye çalışıldı, ancak polis o konuda da başarılı olamadı. Pegasus'tan Alman medyasına yapılan açıklamada, “Çalışanlarımızın can güvenliği yoktu. Çok büyük korkuları vardı ve bu nedenle oradan kaçtılar” denildi.

Havalimanı işletmesi ise, çaresiz bekleyen yolculara su dağıttı. Bir daha benzer olayların yaşanmaması için Pegasus ile görüşmelere başlanıldığı belirtildi.

PEGASUS'TAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Pegasus’tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

*2 Temmuz 2021 Cuma günü Düsseldorf Uluslararası Havalimanı'nda hizmet aldığımız handling şirketinin, planlanan uçuşlarla ile ilgili 1 ay öncesinden bilgisi ve onayı olmasına rağmen, uçuş günü sabahı 12 çalışanının rapor alarak göreve gelmemesi ile yaşanan personel yetersizliği nedeniyle, Düsseldorf’tan Türkiye’ye olan uçuşlarımızda elimizde olmayan iptal ve aksaklıklar meydana gelmiştir.

*Bu aksaklık sebebiyle, bugün (3 Temmuz 2021) Düsseldorf’tan gerçekleştirilmesi planlanan uçuşlarımızın rotası değiştirilmiştir. Seferlerimizde seyahat edecek misafirlerimizin mağduriyetleri giderilmek üzere, karayoluyla Almanya'da Düsseldorf'a en yakında bulunan Münster Osnabrück Havalimanı, Köln Bonn Havalimanı, Frankfurt Uluslararası Havalimanı ve Paderborn Lippstadt Havalimanı'na yönlendirilmiştir. Uçuşlar bu meydanlardan Türkiye'ye gerçekleştirilmektedir.


Farklı meydanlara yönlendirilen uçuşların yanısıra gerçekleştirilemeyen Düsseldorf-Türkiye uçuşlarımızın telafisi için 3 Temmuz 2021 Cumartesi, 4 Temmuz 2021 Pazar, 5 Temmuz 2021 Pazartesi ve 6 Temmuz 2021 Salı günleri ilgili rotada ilave seferler planlanmaktadır.

*Elimizde olmayan ve bilgimiz haricinde gerçekleşen bu aksaklığın giderilmesi için yetkililer ile görüşmelerimiz devam etmekte olup misafirlerimizin mağduriyetini gidermek adına çalışmalarımız sürmektedir. Çalışmalarımızla eş zamanlı olarak misafirlerimizle birebir irtibata geçilerek telafi yönünde alacağımız aksiyonlar kendileriyle de paylaşılacaktır. Ayrıca misafirlerimiz yurt içinden 0850 250 67 02, yurt dışından ise 0090 850 250 67 77 numaralı çağrı merkezinden destek alabilecektir.(Sözcü)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.