DÜNYA Haber Girişi : 18 Kasım 2014 12:53

Almanya'ya ihracat için gün sayan Kecheese Alman öğrencileri ağırladı

Almanya'ya ihracat  için gün  sayan  Kecheese Alman öğrencileri ağırladı
Avrupa Birliği'ne süt ihracatı önündeki engelin kalkması ile birlikte Almanya'ya ihracat için bir Alman firması ile anlaşan Kecheese doğal lezzetler projesi kapsamında Seferihisar'a gelen Alman öğrencileri tesislerinde ağırladı.

Almanya'ya ihracat  için gün  sayan

Kecheese Alman öğrencileri ağırladı

 

Avrupa Birliği'ne süt ihracatı önündeki engelin kalkması ile birlikte Almanya'ya ihracat için bir Alman firması ile anlaşan Kecheese doğal lezzetler projesi kapsamında Seferihisar'a gelen Alman öğrencileri tesislerinde ağırladı.


Seferihisar'ın kardeş şehri Hamm'da bulunan Albert ? Schweitzer ? Schule okulu ile Seferihisar Ulamış İlköğretim Okulu'nun birlikte gerçekleştirdiği "Doğal ve sağlıklı beslenme" adlı comenius adlı AB projesi kapsamında Seferihisar'a gelen Alman öğrenciler Özer Türer Çiftliğini ve Kecheese keçi sütü işleme tesislerini gezdi.


Özer Türer Koyun Keçi Çiftliği'nde keçileri ve keçi yetiştiriciliğini yakından tanıyan Alman öğrenciler özellikle oğlakların bulunduğu bölümde çok eğlendiler.


Çiftliğin ardından Kecheese keçi sütü işleme tesisini gezen Alman öğrenciler burada Seferihisar'a özgü Armola peynirinin yapılışına tanık oldular. Kecheese firması tarafından üretilen diğer keçi sütü ürünlerini de tadan Alman öğrencilere Kecheese süt işleme tesisi sorumlusu Ziraat Mühendisi Süt Teknoloğu Fatma Bayraktar eşlik etti.


Sadece Türkiye'de değil dünyada keçi sütü ve ürünlerine ilginin ve talebin arttığını belirten Bayraktar: "Keçi sütü ve ürünleri ile artan ilgi yeni gelen nesil üzerinde de bilinci artırıyor. Alman öğrenciler de keçi sütü ve ürünlerinin daha sağlıklı ve lezzetli olduğu yönünde bir bilinçleri var. Hem keçi peynirlerini hem de keçi sütünü büyük bir keyifle tattılar" dedi.


Süt işleme tesisinin AB onay belgesi almasının ardından Almanya'ya ihracat yapacaklarının bilgisini veren Bayraktar: "AB ülkeleri Türk tipi peynirleri tanımıyor. Küçükbaş hayvan ürünlerinde arzın talebi karşılamadığı AB ülkelerinde Türkiye önemli bir aktör olacaktır. AB ülkelerine tanıtmak adına ilk ihracat ürünleri büyük önem arz edecek" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.