DÜNYA Haber Girişi : 24 Ekim 2014 02:14

Almanya'nın Türk şansölyesi olabilir

Almanya'nın Türk şansölyesi olabilir
Almanya'nın Türk şansölyesi olabilir Almanya Şansölyesi Merkel'in partisi CDU'nun merkezi, ilk kez dev bir entegrasyon konulu bir buluşmaya ev sahipliği yaptı

Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in lideri olduğu Hıristiyan Demokrat Parti (CDU), entegrasyon konulu bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Partinin merkezi olan Konrad Adenauer Binası'nda yapılan buluşmaya Türk, Kürt, Afrikalı ve eski Sovyet ülkeleri kökenli 500 kişi katıldı. Merkel, Genel Sekreterler Peter Tauber ve Hıristiyan Demokrat Parti Meclis Grubu Uyum Politikaları Sorumlusu Cemile Yusuf konuşma yaptı.


CDU'nun ilk Türk kökenli ve Müslüman federal vekili olan Yusuf, Berlin duvarı yıkılmadan önce, Merkel gibi Doğu Berlinli birinin Almanya'yı yöneteceğinin kimsenin aklına gelmeyeceğini belirterek, "25 yıl sonra kim diyebilir ki, bir Türk veya başka bir yabancı isimli biri Almanya'nın şansölyesi olmayacak" diye konuştu. Merkel ise göçmenlere "Bir şeyler değiştirme talebinizi ve sorumluluk üstlenmek isteğinizi çok iyi anlıyorum" diye seslendi. CDU'nun ilk harfinin Hıristiyan olmasının başka dinlere açık olmadığı anlamına gelmediğini söyleyen Merkel, eski cumhurbaşkanı Christian Wulff'un söylediği gibi "İslam artık bize de ait" dedi. Basında, daha önce İslam'ın Almanya'daki yeri konusunda çekimserlikle suçlanan Merkel'in bu sözlerinin önemine vurgu yapıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.