ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 19 Mayıs 2016 12:16

Almanya'da sığınmacılar oturma izni için din değiştiriyor

Almanya'da sığınmacılar oturma izni için din değiştiriyor
Almanya kiliselerine din değiştirme başvurularında patlama yaşanıyor. Kiliseler birliği, sığınmacıların, mültecilik başvurularının kabul şansını artırmak için din değiştirmeyi göze aldığını söylüyor.

Avrupa'da sığınmacılar ülkelerine geri gönderilmelerinin önüne geçmek için her türlü çareye başvurmaya başladı. Buna din değiştirmek de dahil. Almanya'nın Focus Dergisi'nin haberine göre Alman kiliseleri artan başvurulardan rahatsız. Almanya Evanjelik Kilisesi, başvuruların büyük bölümünün "Kimliklerin din hanesinde Hıristiyan ibaresinin yer alması" hedefiyle yapıldığını ileri sürüldü. Yapılan açıklamada, "Dinler kâğıt üzerinde değiştirilmek isteniyor" dendi. Aşağı Saksonya Katolik Kilisesi ise başvuruların memnuniyetle karşılandığını ve din değiştirme törenleri hakkında doğru bilgilendirme yapılması için Arapça ve Farsça broşürler hazırlandığını bildirdi. Sığınmacıların kilise cemaatlerinden yararlanmak ve sığınmacı başvurularında Hıristiyan din adamlarını referans gösterme avantajını kullanmak için kiliselere akın ettiği belirtiliyor.

ÇOĞU GERİ GÖNDERİLECEK

Almanya'da 1 milyondan fazla sığınmacı, iltica için başvurmuş durumda. Almanya başvuru sayısını azaltmak için bir dizi önlem aldı. Aralarında Tunus, Cezayir ve Fas gibi ülkelerin "güvenli ülke" ilan edilmesi bu önlemlerden biri. Uluslararası anlaşmalara göre 'güvenli ülke' vatandaşlarının başvuruları reddedilebiliyor ve sınır dışı edilebiliyor.

Haberturk

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.