DÜNYA Haber Girişi : 10 Ekim 2014 10:41

Almanya'da Protestolara büyük tepki

Almanya'da Protestolara büyük tepki
Almanya, Kobani'deki saldırıların ülkede şiddet içerikli gösteriye dönüşmesine sert tepki gösterdi. Yasalarda değişiklik önerisinde bulunuldu

Almanya, Kobani'deki saldırıların ülkede şiddet içerikli gösteriye dönüşmesine sert tepki gösterdi. Yasalarda değişiklik önerisinde bulunuldu

ALMANYA'NIN Hamburg kentinde Kobani'deki IŞİD saldırılarını protesto etmek için toplanan grup ile Selefilerin çatışması sonrası, CDU Genel Başkan Yardımcısı Thomas Strobl, cezaların sertleştirilmesini talep etti. Strobl, şiddet ayaklanmalarının ve polislere yapılan saldırıların daha ağır cezalandırılması için ceza hukukunda değişiklik yapılmasını dile getirdi.

"CEZALAR AĞIRLAŞTIRILMALI"

STROBL, "Biz Ortadoğu'da dini motivasyonlu çatışmaları Alman kentlerine taşınmasına izin vermeyeceğiz" dedi ve ayaklanma ve polislere yapılan saldırıların daha ağır cezalandırılmasını istedi. Hamburg İçişleri Senatörü Michael Neumann (SPD) ise Suriye ve Irak'daki insanlar için aynı endişeyi duyduklarını ancak bunun şiddet olmadan dile getirilmesi gerektiğini belirtti.

MERKEL TÜRKİYE'Yİ ELEŞTİRDİ

BAŞBAKAN Angele Merkel, Türk hükümetini yanlış tutum sergilemekle eleştirdi. Merkel, "Aslında bir NATO ülkesinden önceliklerini iyi belirlemesi ve ona göre hareket etmesi beklenir" derken, IŞİD ile mücadelenin de Ankara açısından öncelikli bir konu olduğunu söyledi. Merkel, Türkiye'nin hareketsizliğinin Almanya'da şiddet olaylarına neden olduğunu da dile getirdi ve Hamburg'daki çatışmanın endişe verici olduğunu ifade etti. Federal Kriminal Daire ise, Türkiye'nin doğru hareket etmemesi durumunda gerilimin artacağına dikkat çekti.

İKBAL ÖZAKINCI / HAMBURG

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.