DÜNYA Haber Girişi : 17 Eylül 2014 01:39

Almanya'da Nefrete karşı protesto

Almanya'da Nefrete karşı protesto
Almanya'da Nefrete karşı protesto ALMANYA'DAKI İslami dernekler, ırkçılık ve fanatikliğe karşı Cuma günü eyleme hazırlanıyor. Dün başkent Berlin'de bir araya gelen Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DITIB), İslam Kültür Merkezleri Birliği (VI

ALMANYA'DAKI İslami dernekler, ırkçılık ve fanatikliğe karşı Cuma günü eyleme hazırlanıyor. Dün başkent Berlin'de bir araya gelen Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DITIB), İslam Kültür Merkezleri Birliği (VIKZ), Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD), Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM) ve İslamrat temsilcileri, eyleme yaklaşık 2000 caminin katılacağını duyurdu.

"SESSİZ KALAMAZDIK"

AIMAN Mazyek (ZMD), eylemin amaçlarından birinin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı terör örgütünün İslam adını kullanarak saldırılar yapması olduğunu ifade etti. Mazyek, "Müslümanlar, İslam adının kullanılarak terörist faaliyetler yapılması karşısında susmamak için bu eylemi yapıyor" dedi. Ali Kızılkaya (İslamrat) ise, camilere yapılan saldırıların eylemin diğer amacını oluşturduğunu ifade etti.

"HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIK"

BERLİN'DE bir araya gelen dernek temsilcileri, Almanya'da IŞİD'in yasaklanmasını olumlu bulduklarını söylerken, bunun daha önce yapılması gerektiğini dile getirdi. Eylemin, çoğunluğun beklentisini göz önünde bulundurarak değil, bir görev olarak görüldüğü için düzenlendiği de kaydedilirken, Kızılkaya, "Camilere düzenlenen saldırılar karşısında halktan destek beklerdik, hayal kırıklığı yaşadık" dedi.

BERLIN

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.