DÜNYA Haber Girişi : 18 Ekim 2014 09:53

ALMANYA'DA MÜLTECİ ZİRVESİ

ALMANYA'DA MÜLTECİ ZİRVESİ
Eyalet Başbakanlık Müsteşarlarının katılacağı zirvede, mültecilere harcanan bütçe, eyaletler arasında mültecilerin dağılımı ve koordinasyonu görüşülecek.

Eyalet Başbakanlık Müsteşarlarının katılacağı zirvede, mültecilere harcanan bütçe, eyaletler arasında mültecilerin dağılımı ve koordinasyonu görüşülecek.

Geçtiğimiz hafta Potsdam'da bir araya gelen eyalet başbakanları federal hükümeti, mülteciler konusunda eyaletlere para, personel yardımı çağrısında bulunmuştu.

Federal Göç ve Mülteci Dairesi (BAMF) verilerine göre bu yıl Almanya'ya iltica için 230 ile 250 bin kişinin geleceği tahmin ediliyor.

Personel sıkıntısı yaşayan BAMF'a ayrıca ek 300 kişilik kadro açılacağı kaydedildi. Yaklaşık bin kişinin çalıştığı BAMF'da 320 kişi başvuruların kararını veriyor. İltica başvurusunun karara bağlanması ortalama 7 ay sürüyor.

SPD'nin iktidarda olduğu eyaletler özellikle "Aşırı güvensiz ülkelerden" gelen mültecilerin hızlı şekilde korumaya alınmasını talep ediyor.

SPD'li Aşağı Saksonya İçişleri Bakanı Boris Pistorius'da mültecilerin sağlık giderlerinin federal yönetim tarafından üstlenilmesini istiyor. Uygulamaya göre belediyeler hasta mülteci adaylarının sağlık giderlerini üstleniyor.

Spaenle mülteciler için özel birim kurdu

Bu arada Bavyera Eğitim Bakanı Ludwig Spaenle (CSU), genç mültecilerin eğitimleriyle daha yakından ilgilenilmesi için özel bir birim kurdu.

Bavyera'daki ilkokul, Mittelschule ve meslek okullarının mülteci çocuk ve gençleri eğitmek için ciddi bir çaba harcadığını belirten Bakan Spaenle, okullarla birlikte mülteci gençlere bir fırsat sunmak için çalıştıklarını anlattı. Bunun için yaklaşık 2000 öğretmen ve yaklaşık bin 600 teşvik öğretmeni hazır edilecek. Bu şekilde göçmen çocuklarının Almancaları ve diğer dersleri teşvik edilecek.

BERLİN
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.