DÜNYA Haber Girişi : 10 Ekim 2014 10:45

Almanya'da Elektrik zam şampiyonu

Almanya'da Elektrik zam şampiyonu
Almanya'da Elektrik zam şampiyonu. Elektrik fiyatları maliyetin yükselmemesine rağmen 14 yılda iki kat arttı. Sanayiciler ise belirli aralıklarla indirim aldı

Elektrik fiyatları maliyetin yükselmemesine rağmen 14 yılda iki kat arttı. Sanayiciler ise belirli aralıklarla indirim aldı

ALMANYA'DA elektriğe 2000 yılından bu yana neredeyse iki kat zam yapıldığı açıklandı. Federal İstatistik Dairesi, enerji üretiminde maliyet artışı olmamasına rağmen elektrik fiyatlarının 14 yılda yüzde 92 oranında zamlandığını duyurdu. Elektriğe en yüksek zammın 2008'de yapıldığını duyuran daire, bu tarihte 2000 yılına göre kilovat saat ücretinin yüzde 61 oranında zamlandığını kaydetti.

SANAYİ KURULUŞUNA İNDİRİM

SANAYİ elektriği ücretinde altı yıldır belirli aralıklarla indirim yapıldığını da açıklayan daire, yapılan zammın sanayinin yoğun talebi ile Orta Doğu'daki gerilimli ortam nedeniyle gerçekleştiğini de dile getirdi. Öte yandan 2008 yılı sonunda ortaya çıkan küresel mali kriz nedeniyle enerji fiyatlarında da düşüş olduğu aktarıldı. Bu dönemde alternatif enerji kaynaklarından da istifade edilmeye başlandı.

KÖLN
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.