DÜNYA Haber Girişi : 10 Eylül 2014 20:20

Almanya'da daha onlarca ULVİ var

Almanya'da daha onlarca ULVİ var
Almanya'da Ulvi Kulaç ve Gustl Mollath gibi onlarca kişinin yanlış mahkeme kararlarından dolayı mağdur olduğu belirtildi. Zihinsel engelli Ulvi Kulaç, cesedi bulunamayan 9 yaşındaki kızı öldürdüğü gerekçesiyle 10 sene hapis yatmış ve daha sonra suçsuz

Almanya'da Ulvi Kulaç ve Gustl Mollath gibi onlarca kişinin yanlış mahkeme kararlarından dolayı mağdur olduğu belirtildi. Zihinsel engelli Ulvi Kulaç, cesedi bulunamayan 9 yaşındaki kızı öldürdüğü gerekçesiyle 10 sene hapis yatmış ve daha sonra suçsuz olduğu anlaşılmıştı. Karısı tarafından şikayet edilen Gustl Mollath ise 7 sene hapis yattıktan sonra suçsuzluğunu ispatlayabildi.

DERNEK KURDULAR

Almanya'nın Münih kentinde mahkeme mağdurları dernek kurdu. Hukuk Mağdurları Derneği tarafından yapılan açıklamada, her gün derneğe 5 ile 10 arasında hukuk mağdurundan mektup geldiği belirtildi. Münih'teki dernek, Almanya'da mahkeme kararlarını denetleyecek bir kurulun ülke genelinde oluşturulmasını istiyor. Siyasilerin ve hukukçuların bu konuya gözlerini kapamaları da eleştiriliyor.

ŞAHISLARIN ŞANSI YOK

Münih Hukuk Mağdurları Derneği'nin açıklamasında, sahışların büyük sigorta şirketlerine karşı hiç şansının olmadığı belirtildi. Buna göre, ülkenin en iyi avukatlarını tutan sigorta şirketleri mağdur durumda olsalar bile şahısları suçlu gibi gösterebiliyor. Uzun mahkeme maratonuna şahısların ne sağlıkları ne de paraları yetiyor. Sigorta şirketleri, hakimlerin kararını etkileyen bilirkişileri de etkiliyor.

MÜNİH

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.