ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 07 Şubat 2017 17:12

Almanya'da 2016 Yılında 2 bin 589 kilise ve şapel soyuldu

Almanya'da 2016 Yılında 2 bin 589 kilise ve şapel soyuldu
2016 yılında 180 bini aşkın evin soyulduğu Almanya'da hırsızlar, şimdi de kiliselere dadandı. Geçen yıl tam 2 bin 589 kilise ve şapel soyuldu.
KATOLİK Haber Ajansı (KNA), Federal Polis Kriminal Dairesi İstatistik raporlarına dayandırarak yayınladığı habere göre hırsızların yeni adresi kilise ve şapeller. Geçen yıl 2 bin 589 kilise ve şapele giren hırsızların, genellikle bağış için bulunan yardım kumbaraları, dizüstü bilgisayarlar, projektörler, bakır ve bronz metaller, tarihi değeri olan tablo, haç ve ikonları aldığı belirtildi.
Berlin, Bremen, Hamburg ve Mecklenburg-Vorpommern eyaletlerindeki hırsızlık olaylarında bir artış gözükmezken, Thüringen Eyaletinde yüzde 37.0 oranında ve Kuzey Ren-Vestfalya'da ise yüzde 12.5 oranında hırsızlık olaylarında artış kaydedildi. Geçen yıl 180 bine yakın evin soyulduğunu açıklayan Federal İçişleri Bakanlığı, Almanya'da hırsızlık olaylarının büyük bir bölümünü Doğu Avrupa ülkelerinden gelen çetelerin gerçekleştirdiğini ve hırsızlık olayından sonra da ülkeyi terk ettikleri için yakalanamadıklarını açıkladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.