AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 20 Şubat 2015 00:48

ALMANYA'DA 10 ÇİFTTEN ÜÇÜ TÜRK

ALMANYA'DA 10 ÇİFTTEN ÜÇÜ TÜRK
Alman Federal İstatistik Dairesi'nin verilerine göre Alman halkının yaklaşık 2,3 milyonu yabancı kökenli biri ile evli.

Alman Federal İstatistik Dairesi'nin verilerine göre Alman halkının yaklaşık 2,3 milyonu yabancı kökenli biri ile evli. 2013 yılı verilerini açıklayan daire, ülkede 17,6 milyon evli çiftin bulunduğunu ve bu çiftlerin yüzde 13'ünün yabancı kökenli eş ile evlilik gerçekleştirdiğini duyurdu. Daire, yabancılarla evlenen Almanların tercih sıralamasında en önce Türklerin olduğunu, neredeyse her beş evli Alman kadından birinin 2013'te bir Türk ile nikâhlandığını kaydetti. Yabancı eş tercih eden ve Türk kadınlarıyla evli olan Alman erkeklerin oranı ise yüzde 14 olarak açıklandı.

10 ÇİFTTEN ÜÇÜ TÜRK

Alman kadınları Türklerden sonra İtalyanları, ardından da Avusturyalıları tercih ediyor. Alman erkekleri ise Türklerden sonra Polonya ve Rus kadınlarıyla evlilik masasına oturuyor. Bundan 10 yıl önce Almanların yüzde 89'u eş olarak yine Almanları seçiyordu. Evlilerin yaklaşık yüzde beşinin eşi yabancılardan oluşuyordu. Şu anda Almanya'da bulunan evlilerden yaklaşık 1 milyon 100 bini ise kendi ulusundan çiftle yaşamını birleştirmiş durumda. Buna karşın ortalama 10 çiftten üçü Türk pasaportu taşıyor.

GÖÇMENLER MERCEK ALTINDA

Almanya'da evli çiftlerin araştırıldığı ankette çiftlerin göçmen kökenli olup olmadığı da sorgulanıyor. Buna göre 17 milyon 600 bin çiftin yüzde 77'si sadece Alman çiftlerden oluşuyor. Yüzde 8'inde ise, çiftlerden en az birinin göçmen kökenli olduğu belirlendi. Göçmen kökenliler olarak yabancıların dışında, Rusya kökenli Almanlar ya da sonradan Alman vatandaşlığına geçenler kabul ediliyor.

KÖLN

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.