ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 09 Temmuz 2021 08:53

Almanya ya kimler seyahat edebilir Test karantina koşulları neler

Almanya ya kimler seyahat edebilir Test karantina koşulları neler
Almanya'da insidans oranları dikkate alınarak ülkeye seyahat kuralları sık sık güncelleniyor. Peki şu anda durum ne? Almanya'ya hangi ülkelerden seyahat edilebiliyor, seyahat için şartlar neler?

Almanya'ya seyahat etmek isteyenlerin, pandemiyle mücadelenin yönetiminden sorumlu olan Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI) sayfasında sürekli güncellenen duyuruları dikkate alması gerekiyor.

RKI korona riskinin bulunduğu ülkeleri "virüs varyantı bölgesi", "yüksek vaka bölgesi" ve "basit risk bölgesi" olarak üçe ayırıyor. Almanya'da yaygın olmayan virüs varyantlarının hızla yayıldığı bölgeler birinci gruba giriyor. Yedi günlük 100 bin kişide görülen ortalama vaka sayısı (insidans) 200’ün üzerinde olan bölgeler ikinci gruba, 50'nin üzerinde olan bölgeler ise üçüncü gruba dahil ediliyor. Türkiye 6 Haziran'dan beri basit risk bölgeleri arasında yer alıyor.

Hangi gruptan olursa olsun korona riskinin bulunduğu bir ülkeden gelen yolcunun internet üzerinden seyahat kayıt formu doldurması gerekiyor: https://www.einreiseanmeldung.de/#/ Seyahat edecek olan kişilerin, Covid-19 aşısı olmamışlarsa ya da hastalığı son altı ay içinde geçirmemişlerse negatif test sonucu göstermeleri şart. Bu durumda karantinaya girme zorunluluğu da kalkmış oluyor.

Almanya'ya Avrupa Birliği üyesi olmayan Türkiye gibi ülkeleeden turistik geziler 25 Haziran'dan bu yana mümkün. Ancak uygulama sadece iki doz aşı olmuş olanları kapsıyor. Aşının ise Avrupa İlaç Ajansı’nın (EMA) izin verdiği dört aşıdan (BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson) biri olması ve ikinci dozun üzerinden 14 gün geçmiş olması gerekiyor. 

Almanya, daha yoğun bulaştığı için endişe yaratan Delta varyantı nedeniyle 5 ülkeye getirdiği seyahat kısıtlamalarına son verdi. Böylece bu ülkelerden dönenler karantınaya girmeyecek.

Alman hükümeti, bulaşıcı korona varyantlarının daha hızlı yayılmasını önlemek amacıyla bazı ülkelere getirilen seyahat kısıtlamalarını gevşetme kararı aldı. Robert Koch Enstitüsü (RKI) tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamada seyahat kısıtlamalarının gevşetildiği ülkelerin Portekiz, İngiltere, Kuzey İrlanda, Rusya, Hindistan ve Nepal olduğu belirtildi


(Dw Türkçe) 

M.Seren

www.avrupahaber.net 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.