ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 01 Aralık 2018 15:17

Almanya İşçi Alımı Hakkında Son Dakika Gelişmesi

Almanya İşçi Alımı Hakkında Son Dakika Gelişmesi
Almanya'ya 10 bin işçi götüreceğini söyleyen OBM firması ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Son olarak İŞKUR ve Konsololuk böyle bir şirketin işçi götürme yetkisinin olmadığını vurgulayan açıklamalar yapmıştı.

Yorumlar kısmından birçok okuyucumuz bu ilanı ilk kez KPSS CAFE'de gördüklerini dolasıyla sorumluluğun KPSS CAFE'de olduğunu belirten yorumlar yapıyorlar.

Almanya'ya 10 bin işçi götüreceğini söyleyen OBM firması ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Son olarak İŞKUR ve Konsololuk böyle bir şirketin işçi götürme yetkisinin olmadığını vurgulayan açıklamalar yapmıştı. Yorumlar kısmından birçok okuyucumuz bu ilanı ilk kez KPSS CAFE'de gördüklerini dolasıyla sorumluluğun KPSS CAFE'de olduğunu belirten yorumlar yapıyorlar.

Mncelikle buna açıklık getirmek isteriz. KPSS CAFE bir KPSS Haber Sitesidir. Memur alımları, Kamu Personeli ilanları, İşkur ilanları ve KPSS ile ilgili gelişmelerin yanın sıra okurlarına faydalı bilgiler vermeye çalışan, gündemi yakına takip eden bir haber sitesidir. Haber Ajansı değildir. Ancak haber ajanslarına ve hber sitelerine düşen haberleri okurlarına en hızlı ve en doğru şekilde ulaştırmayı amaçlar.

Haberin kaynağı olarak aşağıdaki göreli paylaşıyoruz.


OBM YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞTÜK

OBM A.Ş firmasına ait telefon numaralarına eriştik. Numaralardan birini aradığımızda bir hanımefendi sorularımızı yanıtladı.

Sade bir vatandaş gibi sorularımızı ilettik. 

Almanya işçi gönderimi ile ilgili başvuru yaptığımızı ancak İŞKUR ve Konsolosluktan böyle bir alım olmadığı ile ilgili açıklama yapıldığını hatta OBM Türkiye sitesine erişim sağlanamadığını durum ile ilgili bilgi almak istediğimizi ilettik.

Aldığımız cevap, alımların devam ettiğini, web sitesi ile ilgili teknik bir sorun yaşandığını, İŞKUR ile şu aşamada bir işlerinin olmadığını, başvurular tamamlandıktan sonra belirlenen adayların İŞKUR aracılığı ile Almanya'da istihdam edileceğini belirttiler. 

Şuana kadar 400 bin kişinin başvurduğunu, çıkan haberlere itibar edilmemesi gerektiğini ifade ettiler.

İŞKUR'un açıklamasını hatırlattığımızda ise başvurular tamamlandıktan sonra her işçinin İŞKUR kaydı yapılacak cevabını verdiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.