DÜNYA Haber Girişi : 07 Eylül 2014 16:33

Almanya İçişleri Bakanlığı: 'Şeriat polisi'ne müsamaha etmeyeceğiz

Almanya İçişleri Bakanlığı: 'Şeriat polisi'ne müsamaha etmeyeceğiz
Almanya'da radikal İslamcı grupların Wuppertal kentinde 'Şeriat Polisi' uygulaması başlattığına dair haberler Alman Hükümeti'ni harekete geçirdi. İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, böyle bir uygulamaya 'müsamaha gösterilmeyeceğini'

Almanya'da radikal İslamcı grupların Wuppertal kentinde 'Şeriat Polisi' uygulaması başlattığına dair haberler Alman Hükümeti'ni harekete geçirdi. İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, böyle bir uygulamaya 'müsamaha gösterilmeyeceğini' söyledi.

Bild gazetesi ve 1'inci Devlet Kanalı ARD'de yer alan haberlerde Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde bulunan Wuppertal kentinde bulunan Selefiler tarafından oluşturulan sözde polis birliği üyeleri, üzerinde 'Şeriat Polisi' yazan turuncu yelekler giydikleri özellikle akşam saatlerinde sokaklarda gençlere Selefiliği anlatarak kendilerine katılmaya davet ederken içki, kumar, müzik, konserler, porno, para karşılığı seks ile uyuşturucu ve sigaradan uzak durmalarını istiyor.

Bu konudaki görüntüler video paylaşım sitelerinde de yayınlanırken, Wuppertal Polis Müdürü Birgitta Radermacher, bu gruplara tepki gösterdi.

Alman medyasında yayınlanan haberler üzerine İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, "Bu topraklar üzerinde şeriata müsamaha gösterilmeyecektir" açıklaması yaparken hiç kimsenin Alman polisinin adını kötüye kullanmaya cüret etmemesi gerektiğini gerekenin yapılacağını söyledi.

Federal Adalet Bakanı Heiko Maas da, 'Yasadışı paralel hukuk'un kabul edilemeyeceğini hukuku ve yasanın uygulanmasından sadece devlet sorumlu olduğunu bildirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.