ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 19 Haziran 2018 00:05

Almanya da Dizel yasağı lüks markaları vurdu

Almanya da Dizel yasağı lüks markaları vurdu
Almanya’da bazı şehirlerde dizel otomobile yasak getirilmesi BMW, Mercedes, Audi, Land Rover, Volvo’nun satışlarını olumsuz etkiledi.

Emisyon skandalı sonrası dizel otomobil satışlarında kan kaybı hızlanırken, Avrupa'da pazar payı yüzde 40'ın altına geriledi. Almanya'da birçok şehirde dizelin kademeli olarak yasaklanacağının duyurulması bu kez lüks markaların satışlarını vurdu. BMW (yüzde 7.7), Mercedes (yüzde 6.1) Audi (yüzde 5.3), Land Rover (yüzde 4.4) ve Volvo'nun (yüzde 1.3) satışları Mayıs'ta geriledi.

ANALİSTLER NE DEDİ?

Analistler markaların yeni model atağına karşın performanslarının düşüşünde Almanya'da eyaletlerin dizel araçlara yasak getirmesinin etkili olduğunu belirtti.

HÜKÜMETLE GÖRÜŞECEK

Hatırlanacağı üzere Hamburg Almanya'da ilk dizel yasağını başlatan şehir oldu. 31 Mayıs tarihinden itibaren Hamburg'a dizel araçların girmesi yasaklandı. Federal İdare Mahkemesi de Stuttgart ve Düsseldorf şehirleri için açılan davalarda hava kirliliğinin önlenmesinde son çare olarak yüksek emisyonlu araçların trafikten men edilebileceğine hükmetmişti. Yasaklardan rahatsız olan Daimler önümüzdeki günlerde hükümetle görüşecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.