ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 09 Mayıs 2019 23:17

Almanya'da Çalışmak İsteyen Eğitimli ve Kalifiye Elemanlara Kolaylık Geliyor..!

Almanya'da Çalışmak İsteyen Eğitimli ve Kalifiye Elemanlara Kolaylık Geliyor..!
Ekonomisindeki büyüme ve nüfusundaki yaşlanma dolayısıyla nitelikli iş gücü açığı her geçen gün artan Almanya, meslek eğitimi yapmış veya meslek sahibi olanlarla, yüksek öğrenimlerini bitirmiş herkese kapılarını açmaya hazırlanıyor.
AB ettik AB dışındaki Ülkelerden kalifiye elemanların ülkeye gelmesini hedefleyen ettik Gecen Aralık ayinda Federal Hükümet Tarafından Kabil edilen YASA tasarisi Federal Meclis'te görüşülmeye başlandı. Tasarıyı "Tarihi dönüm Noktası" tanımlayan Federal İçişleri bakanı Olarak Horst Seehofer, kamuoyunda "Göç Yasası" Olarak adlandırılan yeni YASA hakkında, "Almanya'nın 'almanya kriterlerde ettik şart Düzenli bir sekilde uzman işgücü ihtiyacını karşılayabilecek. Yaşa tasarisi, kimin, hangi ettik Kontrollü ya gelip çalışabileceğini çok açık biçimde belirliyor "dedi.

İlgili Haberler Almanya Nitelikli Yabancı İşçi Arıyor

Federal Çalışma bakanı Hubertus Heil, kalifiye eleman eksiğinin Almanya'nın bir cok Bölgesinde büyümeyi frenleyen Bir duruma dönüştüğünü belirterek, "Ülkemizin Ekonomik Açıdan büyümesini istiyorsak, Başka Ülkelerden kalifiye eleman çağırma Dışında Bir olanak kalmadı" dedi. Çok yaşa, Hristiyan Birlik Partileri (CDU / CSU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) Tarafından hazırlanan tasarıda öngörülen, mültecilerin istihdam etmek piyasasına kazandırılması planını da savundu. Buna Gore, Almanya'da iltica başvurusu Tanınmamış, ancak meslek eğitimi gören mülteciler sınır dışı edilemeyecek. Federal Meclis'teki Görüşmede, Muhalefetteki Yeşiller ettik Sol Parti düzenlemenin daha Geniş kapsamlı Alternetif (AFD) Için uzun vadeli durum yapilmasini Talep ederken, göçmen karsiti Almanya ettik, iş olanaklarının Önce Almanlara önerilmesi gerektiğini ettik Alman Gençlerin hala silahlarla dolaştığı meslek Eğitimine öncelik verilmesini istedi. Şimdiye Kadar Geçerli Olan Uygulamaya Gore Cardio iş dalında çalışabilecek Alman adayların OLUP olmadığının araştırılması Gerekiyor.

İş ekonomi Dünyası ettik, AB dışındaki Ülkelerden Nitelikli insanlar Için yeni olanaklar Sünen yasayı Ölümlü karşılıyor. Konuyla ilgili Ilgili raporlara kan, Ülkede şu bir itibarıyla 1 milyon 200 binden Fazla iş gücü açığı mevcut. Alman Ekonomi Enstitüsü, kalifiye eleman açığından Dolayi Alman ekonomisinin Yılda Yaklasik 30 milyar Euro kayba uğradığını belirledi.

Uzmanlar, gegbekli önlemlerin alınmaması durumunda Almanya'daki çalısan sayısının 45 milyondan 2050 Yılına Kadar 29 milyona düşeceğini ifade ediyor. Cardio hesaplamalara Gore, Almanya'ya göç etmesi Gerekiyor insanın istihdam etmek piyasasının yanı Sıra, emeklilik, sağlık, Bakım sigortalarının finanse edilebilmesi Için onun yıl Yaklasik 330 bin.

İlgili Haberler 'Almanya'da Azalan İşgücünün Çözümü Göçmenler'

Yeni yasayla, hasta yaslı bakıcı, inşaat, metal, BT gibi branşlarda eğitim Görmüş Veya branşlarda meslek diploması bulunanlar, ülkelerinden Gelmeden Önce Bir iş Sözleşmesi imzalanması durumunda, Almanya'ya gelip hemen çalışabilecek ettik. HERHANGİ Bir iş Sözleşmesi Olmadan da iş aramak Için beligbli Bir süreliğine Almanya'ya gelebilmek mumkun olacak.

Buna Gore meslek diplomalarını bulundukları Ülkede Almanya'nın temsilciliklerinde denkleştiren ettik mesleği yapabilecek derecede Almanca konuşabildiğini kanıtlayan vasıflı elemanlar ettik söz konusu branşlarda eğitimli akademisyenler somut Bir iş teklifi Olmadan da, iş aramak Için Almanya'ya gelip Geçici Oturum izniyle 6 ya Kadar kalabilecek. Türkiye'de diploması Olan akademisyenler ettik Tüm alanlarda meslek eğitimi diplomasına Sahip kisiler de söz konusu uygulamadan yararlanabilmek Için başvurabilecek. Almanya'ya Gitmek isteyen sartlari Yerine getirenlere 6 aylık vizeyi büyükelçilikler verecek ettik. Türkiye'den Almanya'ya iş aramak Amaçlı gelecek Nitelikli elemanların iş Aradığı Sürece geçimini sağlayacağını Almanya'ya Gelmeden Önce belgelemesi gerekecek.

Yeni yasanın Federal Meclis SONRA onaylandıktan Federal Konsey'de ettik, 1 Ocak 2020'de yürürlüğe girmesi ivme yakalaması bekleniyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.