ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 02 Ocak 2019 03:33

Almanya'da bir Alman Aracını göçmenlerin üzerine sürdü

Almanya'da  bir Alman Aracını göçmenlerin üzerine sürdü
Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul, aracıyla çok sayıda yayayı hedef alan, dört kişiyi ağır yaralayan 50 yaşındaki sürücünün niyetinin "yabancıları öldürmek" olduğunu söyledi.
Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti'nde yılbaşı gecesi 50 yaşında bir sürücü birçok noktada aracıyla kalabalığın arasına daldı. Essen Savcılığı, Recklinghausen ve Münster Emniyet Teşkilatları'nın yaptığı açıklamaya göre olaylar yabancı düşmanı motifler taşıyor. Polis Essen'da yaşayan 50 yaşındaki zanlının psikolojik rahatsızlığı olduğunu belirtti. 

Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul Bottrop’u ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Bu olay ciddiye alınmak zorunda" diye konuştu. Bakan aracıyla Bottrop ve Essen’de kalabalığa dalan ve dört kişiyi ağır yaralayan zanlının, niyetinin "yabancıları öldürmek" olduğunu söyledi .

Polisin verdiği bilgiye göre zanlı önce Bottrop'da yeni yıla girilmesinden birkaç dakika sonra aracıyla bir yayayı hedef aldı. Söz konusu yayanın son anda yaralanmadan kurtulmayı başardığı belirtildi.

Zanlının daha sonra ise aracıyla kent merkezinde kutlamalar yapan, aralarında Suriyeli ve Afganların da bulunduğu kalabalığa daldığı bildirildi. Bu sırada dört kişinin ağır yaralandığı açıklandı


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.