ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 24 Şubat 2020 23:08

Almanya'da araç karnaval geçit törenine daldı, 30 yaralı var

Almanya'da araç karnaval geçit törenine daldı, 30 yaralı var
Hessen eyaletindeki Volkmarsen'de bir aracın karnaval geçit törenine daldığı ve 30 kişinin yaralandığı bildiriliyor. Saldırı olasılığının ihtimal dahilinde olduğu belirtiliyor.
Almanya'nın Hessen Eyaleti’ndeki Volkmarsen’de düzenlenen Rosenmontag (Güller Pazartesisi) karnaval kutlamaları sırasında TSİ 16:30’da bir aracın kentteki karnaval geçit törenine daldığı ve aralarında çocukların da olduğu 30 kişinin yaralandığı bildiriliyor. Karnaval alayına dalan aracın sürücüsünün gözaltına alındığı duyuruldu.

Frankfurt Emniyet Müdürü Gerhard Bereswill olayda 30 kişinin yaralandığını ve yaralıların yedisinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

Hessen İçişleri Bakanlığı, mevcut ipuçları dikkate alındığında şu an itibarı ile saldırı olasılığının ihtimal dahilinde olduğu değerlendirmesinde bulundu. Araç sürücüsünün ifadesi alınacak durumda olmadığı da kaydediliyor.

Hessen Kamu Radyo Televizyon Kurumu HR’in bildirdiğine göre, gösteriler sırasında Mercedes marka gri renkli bir araç kalabalığa daldı. HR sürücünün 29 yaşında bir Alman olduğunu bildiriyor. Görgü tanıkları, sürücünün fren yerine gaza bastığını iddia ediyor. Volkmarsen'de yaklaşık 7 bin kişinin yaşadığı belirtiliyor.

Dw TÜRKÇE 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.