ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 30 Haziran 2018 08:47

Almanya Başbakanı Merkel 3 milyar euronun Türkiye’ye nasıl ödeneceğini açıkladı

Almanya Başbakanı Merkel 3 milyar euronun Türkiye’ye nasıl ödeneceğini açıkladı
"Türkiye'ye ikinci 3 milyar euroyu gönderme kararı almamız, elbette projelere bağlı olarak" ifadelerini kullandı.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Konseyi zirvesi sonrasında düzenlediği basın toplantısında Türkiye ile yürürlükteki mülteci mutabakatı hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Açıklamasında ödemelerin 'proje bazında' yapılacağını belirten Merkel, "Türkiye'ye ikinci 3 milyar euroyu gönderme kararı almamız, elbette projelere bağlı olarak" ifadelerini kullandı.

Merkel, Avrupa Konseyi zirvesi sonrasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’ye sığınmacılarla ilgili projeleri desteklemek amacıyla ikinci kez 3 milyar euro vereceklerini belirterek, “Türkiye-AB anlaşmasını tüm yönleriyle uygulamak istiyoruz. En nihayet burada verilen önemli bir sinyal, Türkiye’ye ikinci 3 milyar euroyu gönderme kararı almamız, elbette projelere bağlı olarak. Sığınmacıların bakımı için ve Türkiye bu konuda olağan üstü işler yapıyor” seklinde konuştu.

Genel olarak Avrupa ülkelerine yönelik göç sorunuyla ilgili olarak bir uzlaşıya vardıklarını ifade eden Merkel, AB üyesi ülkelerin görüş farklılıkları göz önünde bulundurulduğunda bunun doğru yönde atılmış önemli bir adım olduğunu kaydetti.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.