ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 25 Ocak 2017 17:32

Alman Milletvekili Özdemir: Erdoğan liderken Türkiye AB üyesi olamaz

Alman Milletvekili Özdemir: Erdoğan liderken Türkiye AB üyesi olamaz
Almanya'nın 'Ermeni soykırımı'nı tanımasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hedef tahtasına oturttuğu Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğu sürece Türkiye'nin AB üyesi olamayacağın

DHA'nın haberine göre Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine konuşan Özdemir, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye olması, Erdoğan liderken kesinlikle olmayacak" dedi.

Türkiye'nin AB üyeliğine kapıları tamamen kapatmayan Özdemir, "Ancak, uzun vadede biz Avrupa'da demokratik bir Türkiye'ye ilgi duyuyoruz" diyo konuştu.

Hristiyan Birlik Partileri CDU/CSU'nun Türkiye ile üyelik görüşmelerine kapıları kapatmasını eleştiren Özdemir, tam üyelik yerine imtiyazlı ortaklığın dillendirilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

Başbakan Angela Merkel'in çabaları sonucu AB ile Türkiye arasında sığınmacı krizinin çözümü konusunda varılan geri kabul anlaşmasını da eleştiren Yeşiller lideri, kısa vadeli çıkarlar nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yaranmaya çalışıldığını öne sürdü. Birlik partilerinin Türkiye'ye yönelik politikalarda pusulayı şaşırdığını belirten Özdemir, Türkiye politikasının stratejiden yoksun olduğunu, sadece taktiksel olarak hareket edildiğini savundu.

Ne olmuştu?

Özdemir, 'Ermeni soykırımı' tasarısına öncülük ettiği için hükümet ve Erdoğan'ın hedefi haline gelmişti. Adalet Bakanı Bekir Özdağ'ın 'kanı bozuk, sütü bozuk' diye çattığı Özdemir için Erdoğan önce, "Çocuk o çocuk" yorumunu yapmış, ardından "Neymiş, birileri de diyor ki güya Türk? Ne Türk'ü be? Bunların kanının laboratuvar testinden geçmesi lazım"demişti.

Erdoğan'ın sözlerinin ardından Özdemir'e çok sayıda ölüm tehdidi aldığı için yakın polis koruması verilmişti.

Özdemir bugün Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan söyleşisinde Erdoğan'ın 'kan testi' çıkışına esprili bir yanıt vererek hastaneye gidip kan testi yaptırdığını ve 'dünya vatandaşı'çıktığını söyleamişti: "21'inci yüzyılda hâlâ bir cumhurbaşkanının siyaseten her türlü eleştiri hakkına sahipken, koskoca bir meseleyi kan testine indirgemiş olması."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.