ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 05 Ağustos 2019 23:55

Alman Meclisi’nden Çin Büyükelçisi'ne tepki

Alman Meclisi’nden Çin Büyükelçisi'ne tepki
Çin, aralarında Uygurların haklarını savunan bir vekil olduğu için resmi bir Alman delegasyonuna seyahat izni vermedi. Federal Meclis Çin’in Berlin Büyükelçisine konuyla ilgili bir mektup gönderdi.

Federal Meclis Dijital Gündem Komisyonu tarafından 23 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında Pekin ve Şanghay'a bir gezi planlanıyordu. Gezide vekillerin internet şirketleri ile bir yapay zekâ parkını ziyaret etmesi öngörülüyordu.

Yeşiller partisinin açıklamasına göre Pekin, listede Yeşiller milletvekili Margarete Bause'nin yer alması nedeniyle heyete seyahat izni vermedi. Bause yıllardır Sincan'da inançları nedeniyle baskıya uğrayan Uygurların haklarını gündeme getiren ve Pekin'e insan haklarını kısıtladığı eleştirisi yönelten bir isim.

Yeşiller milletvekili Margarete Bause

Federal Meclis tarafından Çin'in Berlin Büyükelçisi'ne yazılan mektupta parlamentodaki partilerin komisyona kimi göndereceğine kendilerinin karar verdiğine işaret edildi. Mektupta Pekin'den "Federal Meclis'in kendisinin tayin ettiği bu hususu kabul etmesi" istendi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.