GÜNDEM Haber Girişi : 15 Ekim 2017 15:46

ADANA LEZZETİYLE VERONE VE TOSKANA'YA RAKİP OLUYOR

ADANA LEZZETİYLE VERONE VE TOSKANA'YA RAKİP OLUYOR
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü,Adana'nın başta kebabı olmak üzere 100 çeşit yemek kültürüne sahip olduğunu belirterek,"Adana lezzet kültürü ile Verone ve Toskana'yı sollayacak" dedi.
HİVDA CAN/ ADANA Geleneksel lezzetlerini ekonomiye çevirmek isteyen Hatay, Gaziantep,Adana'da gizli bir yarış yaşanıyor. Adana lezzet festivali düzenleyerek gurme şehir olma yolunda bir adım daha attı. İlk defa 30'un üzerinde seyahat acentesi festivali tur programına aldı. 
GURME EKONOMİSİ BÜYÜYOR 
Adana Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ortak düzenlediği etkinlik ile şehir Türkiye'de lezzetlerini ekonomisi yarışında bir adım öne geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Adana kebabı, şalgam, bıcı bıcı gibi şehir lezzetlerinde iddialı olduklarını bir kez daha gösterdiklerini Adana'nın Türkiye'de gurme ekonomisinden daha fazla pay alması için çalıştıklarını söyledi.Türkiye'nin önemli lezzet durakları potansiyellerini ekonomiye çevirmek için büyük mücadele veriyor. Hatay, Gaziantep, Adana, üçgeninde yaşanan lezzet ekonomisi yarışında Adana yeni bir dönemi başlattı. Adana Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Lezzet Festivali ile şehir lezzetlerini görücüye çıkarttı. Adana kebabı, şalgam, bıcı bıcı, festivalin yine en ön sırasında yeraldı. Şehir gurme şehir olma yolunda önemli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Bu alanda Adana lezzeti ekonomiye çevirmek için birçok projeyi de hayata geçiriyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, şalgam, bıcı bıcı gibi şehir lezzetlerinde iddialı olduklarını bir kez daha gösterdiklerini Adana'nın Türkiye'de gurme ekonomisinden daha fazla pay alması için çalıştıklarını söyledi. 100 ÇEŞİT ADANA YEMEĞİ 
Adana Türkiye gayri safi yurt içi hasıla sıralamasında 8. Sırada yeralıyor. Şehirde yoğun bir gıda üretim ve imalat sanayisi bulunuyor. Şehrin en çok ihracat yapan şirketleri yine gıda sanayicileri. Adana bu anlamda Türkiye'nin en önemli gıda firmalarına da ev sahipliği yapıyor. Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, Adana'ya özgü 100 çeşit yemek olduğunu ancak, tek Adana kebap'ın bilindiğini belirterek,"Şehirlerin tanıtımında en önemli faktör gastronomi turizmidir. Her şehrin kimliğini gastronomi ortaya koyar. Fakat Adana bu güne kadar kendini anlatamamış. Diğer geriye kalan 99 yemeğin de tescil edilmesi gerekiyor.1-3 Kasım'da yapılacak olan Turizm Şurası'nda bunları anlatacağız" dedi. 
TOSKANA'YI SOLLAYACAK TÜRSAB ASYA BYK Başkanı Ali Bilir, tur operatörlerinin festivali programlarına aldığını söyledi. Bilir "Seyah acenteleri Adana gastronimi turları düzenleyecekler. Şehin daha önceden bu yönü öne çıkartılmsamış. Farklı lezzetler yapılıyor. Adana bu yönüydü. İtalya Toskana Vadisi, Verona, Roma gibi şehirlerine rakip olabilecek düzeyde" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.