DÜNYA Haber Girişi : 23 Ekim 2014 15:19

ABD'li General Allen'dan IŞİD açıklaması

ABD'li General Allen'dan IŞİD açıklaması
ABD'li General Allen'dan IŞİD açıklaması ABD Başkanı Obama'nın IŞİD'le Küresel Mücadele Özel Temsilcisi emekli General Allen, IŞİD'i sadece fiziksel olarak mağlup etmenin değil, temsil ettiği fikri ve aşırıcılığı bozguna uğratmanın ön

ABD Başkanı Obama'nın IŞİD'le Küresel Mücadele Özel Temsilcisi emekli General Allen, IŞİD'i sadece fiziksel olarak mağlup etmenin değil, temsil ettiği fikri ve aşırıcılığı bozguna uğratmanın önemli olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'le Küresel Mücadele Özel Temsilcisi emekli General John Allen, IŞİD'i sadece fiziksel olarak mağlup etmenin değil, temsil ettiği fikri ve aşırcılığı bozguna uğratmanın önemli olduğunu söyledi.

İngiltere'de temaslarda bulunan General Allen BBC 2'de yayınlanan "Newsnight" programında yaptığı açıklamada, IŞİD'e karşı yürütülen hava operasyonlarının Suriye ayağında yer almayan İngilitere'nin posizyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Allen, İngiltere'nin ülkesini Suriye'de destekleyip destekleyemeceğinin sorulması üzerine şöyle konuştu:

"İngiltere ve ABD Irak'ta omuz omuza durdu. Afganistan'da omuz omuzaydık. Şimdi de IŞİD'le baş etme konusunda strateji ortaya çıktıkça yakın istişare içindeyiz. Sanırım kısa bir sürede bu konuda da omuz omuzayız diyebileceğiz. Bu ilişki hep özel ve tarihseldi. İngiltere'nin bu stratejide bize destek vereceğini düşünüyorum."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.