ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 11 Temmuz 2015 11:20

AB Nükleer müzakerelerde "uzatma" kararı

AB Nükleer müzakerelerde
AB Konseyi'nden yapılan açıklamada, "İran'ın nükleer meselesinde uzun vadeli çözüme ulaşmak için süren müzakerelere daha fazla zaman tanımak amacıyla AB'nin İran'a kısıtlayıcı önlemlerinin askıya alınması 13 Temmuz'a kadar uzatılmıştır


İran kaynakları ise müzakereler sırasında P5+1 ülkelerinin birlikte hareket edememelerinin ve tutum değiştirmelerinin süreci zorlaştırdığını savunuyor.

Kerry: Atmosfer çok yapıcı

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Viyana'da ABD'li uzmanlarla yaptığı görüşme sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından paylaşılan açıklamada Kerry, nükleer müzakerelerin sürdüğünü belirerek, "Şimdiye kadar devam eden görüşmelerde iki farklı anlayışa sahibiz fakat ilerleme kaydettiğimizi söylemenin yerinde olduğunu düşünüyorum. Atmosfer çok yapıcı" dedi.

Halen birkaç tane çok zor sorunların bulunduğunu kaydeden Kerry, "Kısa vadede bunların hepsini oturup tartışmış olacağız. Fakat önemli konulardan bazılarını çözdüğümüze ve bazı ilerlemeler kaydettiğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.