AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 31 Mart 2016 09:37

480 bin mülteci dağıtılmalı

480 bin mülteci dağıtılmalı
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon, İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen yüksek düzeyli bir konferansta 2018 yılına kadar Suriye ve komşularına sığınan 480 bin mültecinin diğer ülkelere yerleştirilmesi için küresel bir çağrıda bul

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon, İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen yüksek düzeyli bir konferansta 2018 yılına kadar Suriye'nin komşularına sığınan 480 bin mültecinin diğer ülkelere yerleştirilmesi için küresel bir çağrıda bulundu.

Konferansta söz alan BM Mülteci Yüksek Komiseri Filippo Grandi ise, Türkiye, Lübnan, Ürdün ve Irak'ın yaklaşık 5 milyon Suriyeliye ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, "Eğer Avrupa, Lübnan'ın nüfusuna oranla kabul ettiği ölçüde mülteci kabul etseydi, 100 milyon mülteci kabul etmiş olurdu" dedi.

 FNS Generalsekretær Ban Ki-moon, i Geneve, Sveits organisert en høynivå-konferanse på 480 tusen flyktninger i syrias naboland til år 2018 skal plasseres, har utstedt en global call for flyktninger til andre land.
Tale på konferansen, FNS høykommissær for Flyktninger, Filippo Grandi, Tyrkia, Libanon, Jordan og hjem til mer enn 5 millioner Syrere i Irak, bemerket at "hvis Europa hadde tatt imot flyktninger i forhold til befolkningen i Libanon er akseptert i den grad at hvis 100 millioner flyktninger ville ha akseptert," sa han.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.