DÜNYA Haber Girişi : 21 Eylül 2014 05:26

'Müslümanlar, İslam'ın barış dini olduğunu gösterdi'

'Müslümanlar, İslam'ın barış dini olduğunu gösterdi'
Almanya'da dün Cuma Namazı'ndan sonra düzenlenen etkinliklerle inanç merkezlerine yapılan saldırılar ve IŞİD terör örgütü kınandı. Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ve Uyum Bakanı Aydan Özoğuz başta olmak üzere bir çok politikacı camilere

Almanya'da dün Cuma Namazı'ndan sonra düzenlenen etkinliklerle inanç merkezlerine yapılan saldırılar ve IŞİD terör örgütü kınandı. Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ve Uyum Bakanı Aydan Özoğuz başta olmak üzere bir çok politikacı camilere giderek etkinliğe destek verdi.

Almanya'da yaşayan Müslümanlar dün düzenledikleri etkinliklerle inanç merkezlerine yönelik saldırıları ve terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'ni (IŞİD) kınadı. Almanya Merkez Müslümanlar Konseyi tarafından düzenlenen ve Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ile Uyum Bakanı Aydan Özoğuz'un da aralarında bulunduğu çok sayıda parti ve sivil toplum örgütü de etkinliğe destek verdi. 'Müslümanlar nefret ve haksızlığa karşı ayakta' adı altında yaklaşık 2 bin camide düzenlenen etkinlik Almanya'da cami ve sinagoglara yönelik girişilen saldırılar kınanırken, IŞİD terör örgütünün Irak ve Suriye'de yaptıkları faaliyetler de telin edildi. 

DESTEĞİNİZ OLMADAN OLMAZ
Hannover'in Ronnenberg semtinde kasabasında bulunan DİTİB Eyüp Sultan Cami'ni cuma namazında sonra ziyaret eden Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, ibadethaneyi de gezdi. Cami ve cemaat ile ilgili bilgi alan Bakan de Maiziere, Almanya'daki Müslüman topluma, aşırı uçlarla mücadelede devlete destek olun çağrısı yaptı. İnanç kurumlarına yapılan saldırıları kendilerine yapılmış gibi gördüklerini belirten Bakan "Gençlerin aşırı uçlara kaymalarına ancak birlikte mücadele edersek engel olabiliriz. Sorunları paylaşmalıyız. Buraya ve tüm dünyaya barış tohumları ekmeliyiz" dedi. Bakan, İslam düşmanlarıyla da ancak beraber mücadele edebileceğine değinirken, "Müslümanlar, nefret ve şiddetin İslam adıyla anılmayacağını gösterdi. Dinler, kin değil barış aşılamalılar" dedi.

IŞİD'E KARŞI ORTAK TAVIR
Yaklaşık bir ay önce Berlin'de kundaklanan Mevlana Cami'nin önündeki cadde üzerinde kılınan cuma namazına binin üzerinde kişi katıldı. Namaz öncesinde yapılan konuşmalarda, İslam ve Allah adına insan öldürmenin Müslümanlıkla ilgisi olmadığı belirtildi. Son bir ay içinde 83 caminin yakıldığı da belirtilen konuşmada gençlerin radikal unsurlardan uzak kalınması istendi. Cuma namazının ardından aralarında Sol Parti Federal Meclis Grup Başkanı Gregor Gysi, Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Sekreteri Yasmin Fahimi, Almanya Türk Toplumu 'TGD) Eşgenel Başkanı Safter Çınar, SPD milletvekili Cansel Kızıltepe, Sol Parti milletvekilleri Azize Tank ve Hakan Taş ile çok sayıda sivil toplum örgüt temsilcileri de etkinliğe gelerek destek verdi. Namaz sonrasında cemaatle birlikte dua eden Özdemir, IŞİD'in yaptıklarını tüm insanlığa yapılmış kabul ettiğini söyledi.

ALLAH'IN ADIYLA İŞKENCE OLMAZ
Özdemir ayrıca "Suriye ve Irak'ta Ezidilere ve Hristiyanlara yapılanlar bize ve tüm insanlığa karşı yapılmış kabul ediyoruz. Burada camilere ve sinagoglara yapılan saldırılar da tüm inanç kuruluşlarına yapılmış sayılır. Aşırı uçların dünyamızı bozmasına izin veremeyiz. Herkes birbirinin inancına saygı duymalı. Geçen hafta Yahudi inancına sahip olanlar bu hafta da Müslümanlar şiddete ve inanç kuruluşlarına yapılan saldırıları kınadı" dedi. SPD Genel Sekreteri Fahimi de IŞİD terör örgütünü kınarken "Allah'ın adını kullanarak kimse kimseye işkence yapamaz" dedi. 

ÖZOĞUZ MÜNİH'TEYDİ 
Münih DİTİB Merkez Cami avlusunda düzenlenen etkinliğe Uyum Bakanı Aydan Özoğuz da katıldı. Özoğuz, son zamanlarda inanç merkezlerine yapılan saldırıları insanlık dışı olaylar olarak değerlendirdi. Özoğuz "Bunları yapanları şiddetle kınıyoruz. Burası demokratik hakların ortak yaşandığı bir ülke. Bizler uyumdan yanayız. Birbirimize karşı sevgi ve saygı ile anlayışlı olmak zorundayız" dedi,

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.