AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 11 Nisan 2015 16:19

1 milyon sterlini Türk bakıcısına bıraktı

1 milyon sterlini Türk bakıcısına bıraktı
İngiltere'de hayatını kaybeden yaşlı adam , 1 milyon sterlinlik mal varlığını Türk bakıcısına bıraktı.

İngiltere'nin Surrey bölgesindeki Walton-on-Thames kentinde 87 yaşında hayatını kaybeden Dennis Sears isimli adam yaklaşık 1 milyon sterlinlik (3 milyon 850 bin TL) mal varlığını ailesi yerine ölümünden önceki son 14 ayda kendisine bakan Türk bakıcı Nermin Kancefer'e bırakmayı tercih etti.

Sears'ın ailesi adamın ölümünden sadece dört ay önce değiştirdiği vasiyete itiraz ettiyse de başarılı olamadı. Aile üyeleri konuyu mahkemeye taşımak istediklerini, ancak mahkeme masraflarının yüzbinlerce sterlini bulabileceğini öğrenince 50 bin sterline anlaşmaya varmayı kabul ettiklerini söyledi.

Vasiyetten pay alamayacaklarını anladıktan sonra İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan aile üyeleri, başkalarının da aynı duruma düşmemesi için hikâyelerini anlatmak istediklerini iddia etti.

Dennis Sears'ın yeğeni Peter Harris (49), Kancefer'in büyükbabalarının yanına taşındıktan kısa süre sonra ona "Daddy" (Babacığım) diye hitap etmeye başladığını iddia etti ve Sears'la olan ilişkilerinin bir anda bozulduğunu söyledi.

Harris "Biz Dennis'in bakıcılarıyla yakın ilişkiler kurar ve ona iyi bakıldığına emin olmaya çalışırdık. Ancak Nermin ortaya çıkınca bütün bunlar değişti. O Dennis'i onu bir bakım evine yatırmayı istediğimize ikna etti. Bu doğru değildi. Biz sadece Dennis'in iyiliğini istiyorduk" dedi.

ONU BULDUĞUMDA ÇOK KÖTÜ DURUMDAYDI


Aynı gazeteye konuşan Kancefer ise Dennis Sears'ın onun bakımındayken çok mutlu olduğunu, ailesine ise kızgın olduğunu ve onları mirasından çıkarma kararını tek başına verdiğini söyledi. Kancafer "Benim Dennis'le özel bir bağım vardı. O bana babamın hiç göstermediği sevgiyi gösterdi" dedi. Türk bakıcı sözlerine "Onu bulduğumda çok kötü durumdaydı ancak benim bakımımdayken iyileşti, hayattan zevk almaya başladı" diyerek devam etti.

Sears'ın vasiyetini değiştirdiğini ölümünden sonra öğrendiğini söyleyen Kancafer, "Ona çok iyi baktığım için mirasını bana bıraktı" dedi.

Kancafer oğlunun ona karşı Sears'ın ailesinin davranışlarını sergilemesi durumunda kendisinin de aynı şeyi yapacağını söyledi.

Ailenin şikâyetiyle Sears'ın vasiyetini inceleyen Surrey polisi, Cuma günü soruşturmaya devam etmeme kararı aldıklarını söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.