MUTLULUK

 MUTLULUK

Mutluluk diye aradığımız şey aslında kendimizi sevmek ve kabul etmenin sonucudur. Kendini sevmeyen bir insan çevresinde yaşayan canlıları da sevemez. Sevmenin gerçek manasına varamadığı içinde mutlu olamaz.

Ancak yetiştirilme tarzımız ve yetiştiğimiz çevreye paralel kendimizi sevmek için birçok şart koyduk ve asıl amacımızın kendimizi sevmek ve kabul etmek olduğunu unuttuk ve bu şartları gerçekleştirmeye koyulduk.

Yani bir yanılsamanın içindeyiz. Üstelik kendimizi sevmediğimiz ve kabul etmediğimiz zamanlarda kaygılı oluruz ve gerçek potansiyelimizi sergilemek çok daha zor hale gelebilir.

Mutluluğu Kaf dağının ardında görenlerimiz de mutlak vardır. Aslında içimizde olan mutluluğu dışarda aramak ne büyük bir gaflettir. Gözümüzle göremediğimiz birçok şey gibi mutluluğu ve bu kelimenin manasını da maalesef kendimizce anlamsızlaştırıyoruz.

Kaf dağının ardında aramaya devam ederek belki de imkânsızlaştırıyoruz. Mutlulukla ilgili birçok yaşam koçunun ise bize bazı püf noktaları vardır. Bunlara örnek verirsek 10 altın kural diye geçen sizler içinde faydalı olacağına inandığım bu bilgileri şu şekilde paylaşmak istiyorum.

-         Kendinizi olduğunuz gibi kabul edin.

-         Sevdiğiniz şeyleri yapın ve önceliği kendinize verin.

-         Kendinizi ifade etmekten çekinmeyin.

-          Kimseyle kıyaslamayın ve kıyaslatmayın.

-          Doğrularla ya da hatalarınızla geçmişi kabul edin.

-          Kendi duygularınıza ve düşüncelerinize odaklanın. Duygularınızın sorumluluğunu alın.

-         Gülümseyin.

-         Bedeninize özen gösterin.

-         Pozitif düşünün.

-         Pozitif insanlarla zaman geçirin.

Bu on altın kural umuyorum işinize yarayacaktır.

 Dostça Kalın?

Etiketler : MUTLULUK
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.