DÜNYA Haber Girişi : 14 Eylül 2014 15:09

Hollanda'yı karıştıran Türk! Olay oldu

 Hollanda'yı karıştıran Türk! Olay oldu
Hollanda'da yaşayan Türk'ün imza attığı olay ülkede olay oldu. Yetkililer çaresiz kaldı.
Hollanda'da yaşayan Mustafa Karaşahin, kendisine ceza kesen belediyeye 3 bin 500 dilekçeyle itiraz etti. Başvurulara cevap yetiştiremeyen belediye, her dilekçe için 260 Euro ödemek zorunda kalınca yargıya gitti. Belediyenin hakkı kötüye kullanmakla suçladığı gurbetçi, son sözü söyledi: "Hapiste dilekçe yazmak için çok vaktim olacak."

Rotterdam yakınlarındaki Dordrecht kentinde yaşayan Mustafa Karaşahin, intikam almak için 2 yılda 3 bin 500 dilekçe yazdığı belediyeyi 'çıldırttı'. Belediye, 2 yıl önce, 42 gayrimenkulü olan Şahin'e bazı kiracıları ve yangın güvenlik kurallarını ihlal yüzünden para cezası kesti. Cezayı ödemeyince, gayrimenkullerinden ikisi icrayla satılan Karaşahin de, belediyeye bazı günler sayısı 70'i bulan dilekçe yazarak bilgi istedi. Hollanda'da resmi kurumlar dilekçeleri 4 haftada cevaplamazsa, dilekçe sahibine 1260 euro ödüyor. Cevap yetiştirmek için ek memur alan ama dilekçelerle başa çıkamayan belediye, cevap verirken, hukukçu ve farklı uzmanlardan görüş alması gerektiğinden yılda 500 bin euro harcadı. Sonunda dava açtığı Karaşahin'e, mahkeme resmi kurumlara ayda en fazla 10 dilekçe yazma sınırlaması getirdi. Buna uymayan Karaşahin'e fazla dilekçeler için 300 bin euro ceza kesildi. Bu cezayı da ödemediğinden hapse girme ihtimali doğan Karaşahin, "Cezaevinde dilekçe yazmak için daha bol vaktim olur'' dedi. Çaresiz kalan yetkililer, Karaşahin'in yaptıklarını "dilekçe terörü'' olarak nitelendiriyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.