TÜRKİYE Haber Girişi : 05 Eylül 2014 05:36

Bozkır: 1-2 yılda AB'ye üye olabiliriz

 Bozkır: 1-2 yılda AB'ye üye olabiliriz
Bozkır: 1-2 yılda AB'ye üye olabiliriz Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün sorularını yanıtladı. Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecine üyeliği konusunu değerlendiren Bozkır, Avrupa Bi
TÜRKİYE REDDEDİLEBİLECEK KONUMDA DEĞİL

Eğer Avrupa Birliği Türkiye'yi üye yapmak isterse 1 senede üye olur Türkiye. Üye yapmak istemezse de çeşitli konuları gündeme getirerek uzatabilir. Burada çıkarların güçlü bir şekilde buluştuğu noktayı yakalamamız lazım. Eğer öyle bir nokta yakalanmışsa referandum şartını koyan kaldırabilir de. Ben artık Türkiye'nin reddedilebilecek, bekletilebilecek bir konumda olmadığını düşünüyorum. Almanya'da kişiler değişir kişilere göre strateji yapmadık devletlere göre yaptık.Almanya'nın da bir noktasını bekliyoruz, o noktaya geleceğiz yakında.

HER ÜLKE İSTİHBARATI İÇİN YAPAR

40 yıla yakın bir süre Dışişleri'nde görev yapmış biri olarak bütün ülkeler kendi güvenlikleri için kendi ekonomik menfaatleri, siyasi menfaatleri için, bölgedeki kuracakları dengeler için her türlü istihbaratı toplamaya mecbur hissederler kendilerini. Büyükelçiliklerin görevi de bu istihbaratı toplamak, değerlendirmeleri yapmak. Belki bizde bu tür istihbarat toplama, bilgi toplama faaliyetleri yapmış olabiliriz yapmamızda lazımdır. Almanya yapmışsa yapmıştır, bizim de onu yaptırmamız gerekir .
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.